Skip to main content

Over ons

Over Bertine Boogaard

Samen met mijn man en onze vijf kinderen woon ik in Soest. We zijn een dynamisch gezin, waarin hoogbegaafdheid, autisme en AD(H)D een rol spelen. Door de jaren heen hebben wij, met behulp van goede hulpverlening, veel geleerd over gedrag en verbinding, wat onze verbondenheid aan elkaar op een prachtige manier versterkt heeft. Hoe waardevol!

Deze ontdekking en winst wilde ik graag met anderen delen. Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs ben ik me gaan verdiepen in het contextuele denken, waarin relaties tussen mensen centraal staan. In ieder mens is een verlangen aanwezig naar verbinding met de ander. Ook wanneer relaties moeizaam zijn, is er een weg naar herstel mogelijk. In gezinnen en families. De hoop die dit biedt, is de bron van mijn passie waarmee ik in ‘de Tussenruimte’ met de ander het proces naar herstel aan wil gaan. Er is altijd verandering mogelijk.

Ik ben opgeleid als leerkracht, specialist hoogbegaafdheid, autismedeskundige en gedragsdeskundige. Daarnaast heb ik twee P-hbo’s en een Masteropleiding gevolgd in de Contextuele Hulpverlening en ben geregistreerd contextueel therapeut (VCW). Mijn registratie SKJ rond ik begin 2024 af. 

Naast mijn praktijk voor contextuele therapie werk ik parttime als ambulant begeleider en contextueel coach in het onderwijs binnen arrangementen van kinderen rondom gedrag en hoogbegaafdheid. Daarnaast werk ik als gastdocent en trainer aan de Christelijke Hogeschool Ede, binnen het Instituut Contextuele Benadering.

De combinatie van mijn ervaring in ons gezin rondom gedragsproblematiek en mijn grote en diepgaande kennis over gedrag en relaties, maken mij tot een sterke therapeut voor kinderen, jongeren en volwassenen, die naast je staat en met je mee kan voelen in je persoonlijke situatie. Ik laat me inspireren door het christelijk geloof, de verbondenheid met Christus vormt de bron van mijn bestaan.

Over ‘de Tussenruimte’

‘de Tussenruimte’ is een plaats waar je als mens op adem mag komen. Een periode die een proces in je leven markeert: ervoor en erna. Moeilijke gebeurtenissen uit je leven mag je er neerleggen. Dingen uit het verleden, moeilijkheden in het hier en nu. Zorgen voor de toekomst. Ze krijgen een plaats in de tussenruimte, een veilige plek van rust. Je gaat een proces van verandering aan. Vanuit deze oase ga je als een sterker mens verder, in vrijheid verbonden met voor jou belangrijke anderen.

Mensen verlangen vaak naar herstelde en goede relaties, want ieder mens komt tot zijn bestemming in verbinding met de ander. Een relatie kan echter beschadigen door allerlei omstandigheden. Om de weg naar de ander te kunnen gaan, is het vaak eerst nodig om aandacht te geven aan wat er in jezelf leeft. Aan gevoelens, gedachten en overtuigingen.

‘de Tussenruimte’ is een plek waar je deze kunt neerleggen, waar ze zonder oordeel gehoord zullen worden. Waar woorden die misschien lang ongezegd bleven, ruimte en licht krijgen.
Je gaat in een intensief proces op zoek naar herstel in relaties en innerlijke vrijheid in verbondenheid. Ik loop op dit pad graag met je mee!

Masterclasses en workshops over gedrag

‘de Tussenruimte’ biedt biedt vanuit het contextuele denken verschillende masterclasses en workshops aan rondom gedrag en gedragsproblematiek van kinderen. Deze zijn allemaal gericht op het begeleiden van kinderen en jongeren. De masterclasses en workshops worden op locatie gegeven. Er wordt altijd maatwerk geboden.

  • Hoogbegaafdheid
  • AD(H)D
  • ASS (autisme)
  • Trauma en hechting
  • Ontwikkelingsachterstand
  • Samenwerken met ouders in het onderwijs
  • Prikkelverwerking bij kinderen

„Mijn praktijk staat voor de ontmoeting van het verleden, heden en de toekomst, waarin de persoon in relatie tot de ander centraal staat.“

Wil je kennis maken?

Wil je meer weten over contextuele therapie en over wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via een email of telefoon. Voor het echte kennismakingsgesprek, waarin we jouw situatie uitgebreid bespreken betaal je een vast tarief van 75 euro.